Sis mesos d’incompliments

3 gener 2010 at 10:50 am

L’incompliment de les promeses electorals, és un dels fets que més indignen als ciutadans, afavorint l’apatia política de la societat. A Aiguaviva tenim actualment un clar exemple d’aquests incompliments.

Ja fa 6 mesos del nomenament del Sr. Joaquim Mateu com alcalde del nostre municipi, una persona que quan era a l’oposició volia, “Fer que l’Ajuntament sigui la casa de tots els veïns, que tots tinguin accés a tota la informació municipal, impulsar al mateix temps la participació ciutadana en els assumptes generals i sobretot els que directament estiguin més afectats.” , (com es pot llegir a la pàgina 5 del Tirínculis del maig de 2003, publicat poques setmanes abans d’entrar al govern municipal).

Doncs bé, avui, després de 6 mesos d’en J. Mateu com alcalde, que tenim?

– Els plens ordinaris, aquells en els que els veïns poden participar, es fan cada 3 mesos. Només es celebren 4 a l’any doncs la llei no permet fer-ne menys.

– Les actes dels plens no es poden consultar per internet, com es feia fins fa uns mesos. La majoria de catalans si tenen l’opció de consultar per internet les actes dels seus ajuntaments.

– Es cobren serveis, sense tenir aprovada una ordenança de Taxes i Preus Públics. No sabem qui determina el preu ni en funció de què.
(Sobre aquest punt, cal dir que “algú” està intentant trobar una manera de saltar-se la llei, cosa que podria provocar que el nostre Ajuntament tornés a ser portada de la premsa local per la seva manera poc correcte de fer les coses, però d’això ja parlarem a un altre escrit).

– Els membres de l’oposició, no poden llegir les actes de les juntes de govern. Aquestes juntes s’haurien de celebrar cada 15 dies, i a les seves actes s’hauria de poder fer el seguiment dels pagaments realitzats per l’Ajuntament. A Aiguaviva, la darrera acta que es pot consultar és la de la junta del 17 de setembre, (de fa gairebé 4 mesos).

– Es celebren festes als locals públics sense que la gran majoria dels veïns tinguin coneixement de la seva realització.

Potser algú hauria de recordar al Sr. Mateu, que la gent que el va votar, ho va fer pensant que ell seria diferent als seus predecessors, perquè si actua com ho van fer ells, el PIA deixarà de tenir sentit.

Tot i aquests decebedors 6 mesos, encara hi ha temps per demostrar que les coses es poden fer d’una altra manera. Espero que el nostre alcalde, no desaprofiti el nou any, recuperi els valors i les idees de quan era a l’oposició, i marqui la diferència.

Feliç any 2010 a tots i totes.

(Fes el teu comentari)

Anuncis

Entry filed under: Aiguaviva.

Darrer dia amb l’Anna i l’Aida Ple de març del 2010


Darreres entrades


%d bloggers like this: