Reflexions Personals

25 Mai 2009 at 8:02 pm Deixa un comentari

Reflexions Personals, és un espai dedicat a la crítica política d’àmbit municipal. Aquest tipus de blocs, són força habituals a Catalunya, i a molts municipis del nostre voltant podem trobar pàgines semblants.

Independentment de que els lectors puguin coincidir o no, amb les opinions de l’autor, la principal virtut d’aquests blocs és el fet de que es qüestionin les coses, provocant la reflexió dels ciutadans sobre el que passa i afecta al seu municipi.

Una altra conseqüència positiva, és l’estímul de l’esperit crític, tan necessari en el nostre sistema democràtic. La crítica política no permet la relaxació dels nostres governants, l’apatia social si.

Però la crítica no sempre és ben rebuda per tothom, i per tant, és inevitable que sovint aquests blocs rebin alguns retrets. El més absurd, és el que recrimina que els escrits tinguin, majoritàriament, un marcat component crític. I dic que és el més absurd, perquè recriminar a un bloc dedicat a la crítica política municipal, que faci, crítica política municipal, és tan ridícul com criticar a un escriptor de novel·la policíaca per escriure novel·les policíaques.

Altres utilitzen la versió municipal del patriotisme, insinuant que si qüestiones coses del teu poble, deu ser perquè no te l’estimes. Normalment aquesta crítica la promouen els que treuen algun profit de la situació actual.

La crítica social no és un fet nou, fa uns 2.600 anys en Sócrates ja la practicava, (i no cal que ningú em recordi com va acabar el filòsof grec), i gràcies a aquesta crítica, el món, els estats i els pobles com el nostre, continuen evolucionant.

Socrates

(Comenta-ho al Fòrum)

Anuncis

Entry filed under: Aiguaviva.

Carta a l’alcalde Resum del Ple 6/09

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Darreres entrades


%d bloggers like this: