La piscina municipal

6 febrer 2009 at 6:09 pm 1 comentari

La despesa que pot originar la futura piscina municipal, pot fer que l’equip de govern es torni a plantejar la conveniència de tirar endavant el projecte.

A banda de la inversió que representa la seva construcció, -molt superior a la d’un pavelló, i que podria hipotecar l’Ajuntament durant molts anys-, el que també preocupa és la despesa ordinària que comportarà.

És cert que tots els municipis del nostre voltant ja tenen una piscina, però també cal dir que tots ells tenen una població força superior a la nostra, i que van construir la seva piscina quan ja disposaven d’un pavelló. En conseqüència, la piscina serà utilitzada únicament per gent d’Aiguaviva, amb una població molt inferior a la dels veïns. El cost, però, serà similar.

També cal tenir en compte que entre els nostres 721 habitants, hi han,
– nens petits que no pagaran,
– persones grans que no la utilitzaran,
– famílies que no passen els dies de vacances al poble, (cal veure com queda Aiguaviva a l’agost),
– els que ja estan abonats a altres piscines, com la de Salt que et permet banyar-te tot l’any,
– persones que tenen segones residències,
– els que ja tenen piscina a casa,
– els que van a piscines particulars d’amics o familiars,
– molts veïns que viuen fora del centre urbà, que no es desplaçaran o ho faran poc,
– veïns que per la feina no podran fer-la servir…

Aquestes dades fan pensar que els usuaris finals, només cobriran una petita part del seu cost de funcionament, doncs encara que la instal•lació estigui oberta només 2 o 3 mesos a l’any, la despesa en personal i manteniment, serà molt elevada, i els preus dels nostres abonaments no poden ser gaire superiors als que tenen els nostres veïns.

Però els diners són els que són, i si l’Ajuntament ha d’assumir l’important dèficit generat per la piscina, inevitablement s’hauran de deixar de destinar diners a altres coses que es feien fins ara, (o bé pujar els impostos) .

Si a això li afegim el fet de que si es fa la piscina (oberta 2 o 3 mesos a l’any), haurem d’esperar molts de temps, per poder disposar d’un pavelló a on poder practicar esport durant tot l’any, a més d’un gran nombre d’activitats que ara no es poden fer al poble, el dubte sobre si és convenient seguir amb el projecte és més que raonable.

Entry filed under: Aiguaviva.

Activitats extraescolars El camp de futbol

1 comentari Add your own

  • 1. Poll  |  6 febrer 2009 a les 7:12 pm

    Jo també tinc els meus dubtes sobre la piscina.

    Però el que més m’ha cridat l’atenció del teu escrit, és el fet de que parlis de coses, i utilitzis arguments que han fet servir gent de CiU.

    Aquest fet ja s’ha produït a altres escrits teus, i reconec que a més d’un ens agradaria conèixer la teva font.

    Respon

Deixa un comentari

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed